Demensuniverset

Demensuniverset henvender sig til

  • dig der arbejder med mennesker med en demenssygdom
  • pårørende
  • mennesker med demens

Livet med demens i hverdagen

Demens opleves ofte som uforståeligt for de fleste mennesker. Derfor har mange en tendens til at distancere sig fra sygdommen.

Mange kalder stadig mennesker med demens for “demente”.
På den måde er det lettere at glemme, at vi taler om et menneske med en sygdom,  og at vi både skal forholde os til mennesket og til sygdommen.
Vi kalder jo heller ikke  et menneske med kræft for “kræften” eller et menneske med en blodprop for “blodproppen”.

Demens vækker følelser, uanset om man har sygdommen direkte inde på livet eller ej. Følelserne kan vise sig som angst, utryghed eller en overvældende magtesløshed, fordi vi måske ikke forstår eller kan rumme meningen med eller sygdommens væsen.
Disse følelser opstår oftest, når sygdommen kommer helt tæt på.

Det gælder både dig der arbejder med demens, pårørende og/eller mennesker med demens.

Angst for fremtiden

Udfordringerne og frustrationerne forsvinder ikke bare, men når man kan se håb og dine/jeres muligheder står man stærkere. 
Det gælder både dig, der arbejder med mennesker med demens, og de som er ramt af sygdommen. 

Som ramt af en demenssygdom eller som pårørende kan man opleve, at det kan være skamfuldt at føle sig frustreret eller vred over at skulle håndtere et problem eller en udfordring, man synes er dybt uretfærdig og på mange måder ubegribelig.
Derfor er viden vigtig.

Viden er vigtig

Når vi forstår demenssygdommene og deres præmisser, bliver vi mindre utrygge.

Mange oplever en magtesløshed over ikke at vide, hvad man skal gøre for at lære sygdommen at kende. Andre føler, at det er svært at håndtere sygdommen. Det allersværeste kan dog være det faktum at sygdommen helt sikkert bliver værre og ikke forsvinder.
Derfor har man brug for redskaber til bedre  at håndtere udfordringerne.
Det gælder også fagpersoner der arbejder med demens.

Viden gør stærk
Demensuniverset kan give dig et online fællesskab.
Her får du hjælp til at forstå og blive klogere på demenssygdomme og de forløb, det liv, der følger  med sygdommen. Samtidig med at du får redskaber til at håndtere den virkelighed, du står i lige her og nu.

Hvis du arbejder med mennesker med demens  og/eller deres pårørende er det vigtigt at være opmærksom på deres udfordringer. Det giver en helt anden forståelse og et andet fundament at stå på, når man skal hjælpe andre mennesker.  

Scroll til toppen